Friday, 29 November 2013

Guangzhou China

Pesawat yang kami naiki selamat mendarat di Lapangan Terbang Antarabangsa Baiyun Guangzhou, China. Selepas selesai urusan imigresen kami sempat bergambar heheheh jangan hairan belakang tu adalah toilet.


ada sebahagian lagi sibuk dalam toilet ni je yang sempat bergambar. Kami memang excited. berfoto itu wajib sebab bukan selalu nak keluar negara lebih-lebih lagi ke china.

Ingatkan selesai urusan imigresen tetapi ada satu lagi urusan kastam kena scan barang seperti biasa. kena ikut prosedur lah kita di negara orang.

setelah selesai urusan kastam kami semua berada di perkarangan lapangan terbang. huh... sejuk giler nasib je pakai baju tebal. kalau tidak memang beku... hahahahahahah ala ala berperasaan jadi org korea gtu... kekekekeke

kami di sambut oleh Davit selaku Tourist Guard, wah.. mamat cina ni memang handsome n lawak. dia pandai sedikit berbahasa malaysia dan inggeris dia sedikit broken biasalah tetapi si davit ini bijak orang nya... antara perkataan yang aku suka dengar Torren n Minnion hahahahahhah nak tahu apa dia... Torren = Thousand ,,, minnion = Million biasalah sebutan lidah org cina sedikit tak jelas. tetapi lucu...

hari ini kami di bawa terus berjalan dari Airport ke pasar berjalan-jalan di sekitar guangzhou. memang penat giler tetapi kena tabah. walaupun hati nak mandi kena ikut jer lah program yang telah ditetapkan.

selepas penat bershoping kami di bawa ke restoran muslim .. Abdullah Restauran ...






Baju Hitam tu Pemilik Restoran heheh Nama dia ABDULLAH.. aku sempat bersalam ngan owner restauran tu...
















kami cuma satu malam je di Guangzhou. Besok pagi kami akan check out awal selepas breakfast terus berjalan-jalan di Guangzhou and jam 230pm kami berangkat ke Shenzhen sebelum jam 7:00pm. sebab ada dinner malam tu di hotel bersama satu lagi rombongan...



Reactions:

0 comments:

Post a Comment

Loading...
Edit by Danny Abdullah. Powered by Blogger.

Sila klik Nuffnang