Monday, 31 August 2015

Sehati Sejiwa - 58 Tahun Malaysia Merdeka


Sambutan Hari Kebangsaan Kemerdekaan 2015Hari Kebangsaan Malaysia tahun ini memilih Tema Sehati Sejiwa. Macam tagline Sarawakfm je. hahahah

Sambutan kali ini lebih menekankan kepada semangat kejiwaan dan bersatu hati rakyat Malaysia apabila Sehati Sejiwa dipilih sebagai tema sambutan Hari Kemerdekaan tahun 2015 Pemilihan tema #sehatisejiwa telah diumumkan oleh Menteri Komunikasi dan Multimedia yang sebelum ini iaitu Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek Menteri Komunikasi dan Multimedia yang baharu adalah Datuk Seri Dr Mohd Salleh Said Keruak #sehatisejiwa mencerminkan roh kesepaduan, kesefahaman, kekitaan dan kemanusiaan seluruh rakyat di negara ini selain melambangkan semangat kesepaduan yang dimiliki oleh semua rakyat tidak kira di mana mereka berada Sebagai makluman, mulai tahun 2015 sambutan Hari Kebangsaan dan Hari Malaysia tidak lagi disebut berdasarkan ulang tahun, sebaliknya mengikut tahun.

GAMBAR DAN KETERANGAN LOGO HARI KEMERDEKAAN 2015 MALAYSIA Berikut adalah gambar Logo rasmi Merdeka pada tahun 2015, 31 Ogos.

Logo Merdeka Hari Kebangsaan 2015RASIONAL ATAU KETERANGAN LOGO MERDEKA 2015

Maksud Logo Merdeka 2015
Lagu Tema
Sehati Sejiwa

Reactions:

0 comments:

Post a Comment

Loading...
Edit by Danny Abdullah. Powered by Blogger.

Sila klik Nuffnang